Előnézet megváltoztatása – Lightroom egypercesek

A következőkben megtudhatod, hogyan lehet a Lightroomban megváltoztatni az importáláskor megadott előnézet méretét.

Azt – remélem – mindenki tudja, hogy importáláskor eldönthetjük, milyen méretű előnézeti képet szeretnénk készíteni az egyes fotókhoz. Mi történik azonban, ha később ez a méret valamiért nem felel meg?

Velem most az történt, hogy rengeteg porszemet kellett eltávolítanom a képekről, amit a Lightroom csak nagyon lassan csinált meg, ezért gondoltam egyet és a standard előnézeti kép helyett egy 1:1-est csináltam.

Ha te is szeretnél – akár átmenetileg teljes méretű előnézeti képet, válaszd ki a menüből a Library > Previews > Build 1:1 Previews pontot. Ha már nincs szükséged rá, elvetni ugyanitt tudod a Discard 1:1 Previews pont kiválasztásával.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1350