Fénykép feltöltése az Instagramra asztali gépről

Gondolom észrevetted, hogy ha asztali gépeden levő böngészőben nézed az Instagramot, teljesen más látvány fogad mint a telefonos alkalmazásban. A legnagyobb baj, hogy így nem tudsz képeket feltölteni. De van megoldás…

Régebben már írtam erről a témáról és a Windowed nevű alkalmazást ajánlottam Windows felhasználóknak. Most azonban a Linux miatt kénytelen voltam más megoldás után nézni és találtam is egy elég fájdalommenteset. Még csak le se kell tölteni hozzá semmit.

A probléma, amit meg kell oldanunk, mindössze annyi, hogy az Instagram a böngésző típusa alapján dönti el, hogy az asztali vagy a mobil nézetet adja. Nekünk a mobil kellene, hogy fel tudjunk tölteni képet. A megoldás pedig egyszerű csak azt kell tudni hozzá, hol lehet beállítani, hogy mit hazudjon a böngészőnk.

Én most Chrome és Chromium böngészőben mutatom mit kell csinálni, de Firefoxban is hasonlóan működik a dolog. Először is elő kell hoznod a fejlesztői panelt az F12 lenyomásával, majd bökj rá a bal alsó sarokban a Toggle Device Toolbar feliratra vagy üsd le a CTRL + SHIFT + M gyorsbillentyűt és válassz egy eszközt a fenti listából. Ha ez kész, egy gyors oldal újratöltés a CTRL + R gombokkal és már kész is vagy.