Haj átszínezése Adobe Photoshop segítségével

A szem és a fogak átszínezéséről már tettem említést, bizonnyal sokakban felmerül, hogy mi van abban az esetben, ha egy olyan területen szeretnénk megváltoztatni a színeket amire gyakorlatilag lehetetlen kijelölést tenni. A haj átszínezése ilyen. Gyakorlatilag nem létezik olyan eszköz, amely segítségével csak a hajat ki tudnánk jelölni.

Ezért az előző cikkekben leírt módszerek nem járhatóak, egy jóval pepecselősebb módszerrel kell beérnünk. A következő videón bemutatott eljárása un. rétegekmaszkok tulajdonságára épül. Sok eseten használhatjuk ezt a trükköt, amikor ki szeretnénk egy képrészletet cserélni. Ami a maszkon fehér az a rész átlátszik ami fekete az nem. Így “csak” ki kell festeni fehér ecsettel vagy festékszóróval azt részt amit a felső maszkból látni szeretnénk.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349