Karácsonyi ajándék tippek

Közeledik a karácsony, ilyenkor mindig felmerül, hogy mivel lepjük meg fotós felebarátainkat...

Az idei karácsonyi készülődésre elsőként két olyan dolgot ajánlok, amiben személyesen is érintett vagyok. Az elsőt nem nehéz kitalálni, hogy miért (csak hasonlítsd össze a szerzőt a lap alján lévő bejegyzés szerzőjével) és a másodiknál se lenne nagyon nehéz dolga összefüggést találni annak, aki kicsit jobban ismeri a dolgaimat. A fotonboltban kapható dolgok egy részét én terveztem, mivel szükségem volt rájuk és gondoltam, ha már úgyis kész, hátha más is tudná, szeretné használni ezeket.

Furmányos fotós könyv

A Furmányos fotós könyv, mint azt címe is sejtetni engedi, nem egy szokványos teddide-teddoda fényképészeti könyv, sokkal inkább egy, a fotózás játékos megközelítéséről szóló, átfogó bemutató, amelyből megtudhatod, hogyan készíthetsz el saját kezűleg okos, fénykép készítéséhez használható eszközöket, továbbá megismerkedhetsz különféle érdekes, kézműves fotográfiai eljárásokkal is.

– mondja a marketing szöveg az oldalon. Kiegészítésnek hozzátenném, hogy benne van az idei Alföldi Fotószalonon díjnyertes sorozatom elkészítéséhez szükséges összes technika a levilágítótól a színezett cianotípia elkészítéséig.

Karácsonyig ingyenes kiszállítással bármelyik Foxpost automatába. Ha még nincs rendeld meg most!

Entrópia SMS-ek // Nem járunk ki többet rétre…

Egyéb kütyük

A második ajánlatom főleg azoknak szól, akik szeretnek barkácsolni. A Furmányos fotós könyvben található egy csomó egyszerűen kivitelezhető dolog, de vannak olyanok amiket egyszerűbb megvenni.

A fotonboltban főleg 3D nyomtatott dolgok találhatók, a komplett lyukkamerától, az apró hozzávalókig, amelyek segítenek neked ha magad gyártasz kamerát.

Ezen felül kaphatók a számomra oly kedves, nedves eljáráshoz is kiegészítők. Magyar nyelven egyelőre nem érhető el, de a szállítás viszonylag olcsón megoldható sima postai levélként vagy Foxpost automatába.

Külön felhívnám a figyelmet a leica -> középformátum konverterre aminek segítségével betehetsz egy közönséges 36 kockás filmet egy Pajtásba (vagy Hasselbladba, ha elmégy érte).

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1388