Két jópofa iPhone alkalmazás igazi fotósoknak

Egy ideje nem működik a Hipstamaticban a kedvenc fekete-fehér filmem, ezért elkezdtem valami más alkalmazást keresni helyette.

A Hipstamaticban az a jó, hogy összerakod a fényképezőgépet benne a filmmel és utána nincs több dolgod, csak exponálni.

Pont ugyanilyen nyilván nincs, de azért vannak lehetőségek. Ma két a filmes fotósoknak készített alkalmazásról szeretnék beszámolni, az első az I love film, a második pedig a Darkr.

Az I love film, egy egyszerű film szimulációs és effekt szerkesztő, amivel filmszerűvé teheted az iPhonennal készített fotóidat. Nemcsak megmondhatod, hogy milyen filmmel szeretnél fotózni, de az elkészült fotót egy csomó módon testre is szabhatod. Hozzáadhatsz egy sor ingyenes vagy megvásárolható hatást, úgyis mint por/karcok, fénybeszűrődések, bokeh, dátumbélyegző.

A másik ennél is viccesebb, a Darkr, ami gyakorlatilag egy sötétkamra szimulációs alkalmazás. Ebben az elkészült fotót mint negatívot használhatod fel a kész másolat elkészítéséhez, úgy ahogy azt egy valódi sötétkamrában egy nagyítógép segítségével tennéd. Tesztcsíkról választhatsz expozíciót, szűrőkkel állíthatod a másolat keménységét és a végén lehetőséged van kitakarásra és után világításra is.

Kellemes szórakozást!