Kincses Károly: A két Reismann (UPDATE)

UPDATE: ma megérkeztek a Magyar Fotográfiai Múzeumtól a képek és az engedély a felhasználásukhoz. Ezúton is köszönet érte.

A fent említett könyv egy padon hevert őrizetlenül és mivel fotózással kapcsolatos, nem bírtam otthagyni. (Tudom, hogy csúnya dolog és természetesen szívesen visszajuttatom a jogos tulajdonosnak. Remélem olvassa ezeket a sorokat ő vagy valamelyik ismerőse, akinek panaszkodott, hogy b….meg, nem elhagytam…)

A könyv Reismann János és Reismann Mariann munkásságát foglalja össze rengeteg fekete fehér fényképpel. Vannak köztük érdekes kor dokumentumok (Örkény, Pilinszki, Bartók és Márai porté, a II. világháború utáni budapesti látképek, vagy fotók az harmincas évek Szovjetúniójából és ötvenes évek Magyarországáról) és nagyon jó képek is. Aki volt a Test és Lélek kiállításon biztosan emlékszik Reismann Mariann Vak kislány hallgatja a homokot c. képére.

A másik figyelemreméltó darab a hölgy életművéből a Balatonfüred c. kép. Tessék megnézni, hogy mit és mikor fotóz le valaki akinek szeme van az ilyesmihez.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1351

4 hozzászólás

  1. Üdv!

    Bocsánat, hogy ide, de nem találtam jobb helyet… Lehet én vagyok a béna, de szeretném felvenni a kapcsolatot a blog szerzőjével, de nem találtam semmit, hogy hogy lehetne…

    Voidcontext

  2. Nem te vagy a béna, én nem készültem fel erre. Ha nem akarod itt hagyni az e-mail címedet, akkor ezen az oldalon keresztül tudsz nekem üzenetet küldeni. Ha megadod a mail címedet válaszolni is fogok :-)

Comments are closed.