Könyvek

Ma mindenféle könyvekről lesz szó. Először is Scott munkáit annyira szeretitek, hogy a Digitális fotós könyv 2 tök kifogyott, jelenleg utánnyomás alatt áll, úgyhogy ha rendeltek, akkor számítani kell némi csúszásra.

Másodszor, a kiadó kereste rajtam a Photoshop CS4 digitális fotósoknak bevezetőjét, ami azt jelenti, hogy lassan csak kész lesz a tördelés és megy a könyv nyomdába. Előre szólok, hogy nincs ráhatásom – és információm se arról–, hogy ez most teljesen színes lesz-e vagy csak némiképp mint a CS2 magyar változata. Szóval már csak párat kell aludni azoknak akik fenik rá a fogukat.

Harmadszor, tervezünk az fsf.hu-val közösen egy GIMP könyvet is. Az még nem tiszta, hogy kizárólag fotósoknak fog-e szólni, vagy egy sokkal nagyobb közönségnek, de mindenképpen lesz benne kifejezetten retusálós rész is. Egyenlőre úgy néz ki, hogy folytatásos regény lesz, amit mindenki letölthet és kinyomtathat magának ha akar. Ennek az az előnye, hogy olcsóbb az előállítása, olcsóbb lesz nektek is (mondjuk ingyen, plusz nyomtatási költség), szóval mindenki jól jár, ha minden jól megy.

Negyedszer, sajnos nekem nem megy olyan jól, mint Scottnak, a MacTértemből mindössze pár száz példány fogyott, pedig a kritikák elég jók voltak. Írtak róla a díványon,  a kispadon, a koos.hu-n és még egy pár helyen és úgy tűnik, hogy ha nekem nem is, de az Apple-nek megérte, mert mindenhonnan azt hallom vissza, hogy aki elolvasta vett egy mac-et.

Na, ennyi fért a mai könyvkuckóba, de ne menjetek messzire, a reklám után visszatérünk

egjegyzés