Közértbe megy le tejért János és Tamás

A Kiscelli Múzeumban Budapest 150 éves évfordulója alkalmából rendeztek kiállítást. Vegyes érzésekkel jöttünk haza...

Krisztával úgy határoztunk, hogy kellemes vasárnapi programként megtekintjük az „Itt van a város, vagyunk lakói” c. kiállítást a Kiscelli Múzeumban. Egyrészről érdekesnek hangzott a koncepció, másfelől barátaink munkái is kint vannak.

Alapvetően kiváló anyag volt, pár az én ízlésemnek nem megfelelő – kissé igénytelen kidolgozású munka kivételével, azonban a rendezés hagyott kívánnivalókat maga után.

A képek mellett található feliratok több alkalommal is kicsapták Krisztánál a biztosítékot, nem megfelelő központozásokkal és magyartalanságokkal.

Bár a magam részéről nem szoktam ezeket elolvasni, mert ami nincs rajta egy fotón az nem is érdekel, az már engem is zavart, hogy a kiállított fotókönyv – egyébként tele jó fotókkal – darabokban hevert a postamensen. Ezen felül hoztam nektek egy fényképet egy kiállított műtárgyról, döntsétek el, hogy mit gondoltok róla.

De, hogy ne csak a picsogást halljatok, azt kell mondanom, hogy ettől függetlenül bizony bőven akadnak megtekintésre érdemes művek a kiállításon. Urbán Ádám népstadion fotói, Budavári Csaba nagyítólencsékbe installált fényképei a budapesti fürdők mindennapjairól vagy egy nagyszerű sorozat a szocialista idők beton virágládáiról, egy másik a Füvészkert virágairól vagy egy kollázs a budapesti beton sokféleségéről.

Összefoglalva, pici odafigyeléssel egy nagyszerű kiállítást lehetett volna csinálni, mert az anyag bizony megérdemelte volna. Ha csak fotókat szeretnél nézni, vagy inspiráció kellene, jó szívvel ajánlom.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1381