Light, Science and Magic – könyvajánló

Az utóbbi idők legjobb fotós témájú könyve. Legalábbis azok közül amelyiket mostanában olvastam. Diegorivera volt olyan szíves és ajánlotta mindenkinek – többek között nekem is – a fényekről írt kis szösszenetem megjegyzéseiben és most megragadom az alkalmat, hogy én is ajánljam mindenkinek, aki tudatosan akar foglalkozni a fotózással.

Még nekem is tudott újat mondani pedig nem tegnap kezdtem a fotózást. Lépésről lépésre, logikusan felépített könyv, aki végigolvassa tudatosodik benne egy csomó dolog, amit eddig ösztönösen csinált, vagy észre se vett. A könyv persze a fényekről és a fény anyag kölcsönhatásáról szól. Megtudhatod belőle, hogy hogy kell bevilágítani olyan extrém dolgokat, mint az üveg, vagy fehér tárgyakat fehér háttér előtt, de szó esik a portré világítás alapjairól is.

Kötelező darab, annak aki komolyan gondolja a fotózást.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349

One comment

  1. Egyezik a véleményünk, nagyszerű könyv, annak is, aki nem tárgyfotózással foglalkozik. Megjelent a 3. kiadása is, egy újabb szerzővel és néhány információval kiegészülve. A bővizű dél-amerikai folyóról elnevezett internetes könyváruház német oldalán is beszerezhető, nem kell feltétlenül kifizetni a tengerentúli szállítási költséget.

Comments are closed.