Lightroom 6 vagy Lightroom CC?

Biztos felmerült benned, hogy miért van kétféle Lightroom (a hatos és a kreativeklaudos) a piacon? Most röviden összefoglalom a különbségeket.

Jelenleg kétféle – majdnem azonos funkcionalitású – Lighroomból választhatsz Lightroom 6 és Lightroom CC néven. A két verzió között a legnagyobb különbség az, hogy a Lightroom 6-ot egyszer kifizeted és a tiéd örökre, míg a Lightroom CC-ért havonta kell fizetned és addig használhatod képkidolgozásra, amig fizeted a havidíjat. A többi funkció működőképes marad ez után is, vagyis nem kell attól félned, hogy az adjusztált fotóidhoz nem férsz hozzá, még akkor sem ha épp nem tejelsz többet az Adobenak.

A Creative Cloud előfizetésnek vannak egyéb előnyei is. Használhatod például az adobe által fényképek számára biztosított végtelen tárhelyet webes hozzáféréssel és a szokásos megjegyzés hozzáfűzési lehetőséggel. Csak ilyen előfizetési rendszerben tudod a Lightroom mobil verzióját használni és azzak az okostelefonodon kidolgozni a képeidet.

Ezen felül ameddig előfizetsz a szolgáltatásra, az Adobe biztosítja a Lightroom összes frissítését, míg az önálló változat csak újabb összeg kifizetése után lesz frissíthető Lightroom 7-re.

FONTOS: A Licenszfeltételekről és a csomagok pontos áráról érdeklődj egy magyar viszonteladónál!

%d bloggers like this: