Martin Parr – Life’s a Beach

Rég voltam ilyen jó ízléssel összeállított és installált kiállításon. Szeretem, amikor megadják a módját... És most volt mihez a körítést megcsinálni, Parr fotói ugyanis tényleg sajátos hangulatot árasztanak.

A kiállítás eredeti címe Life’s a Beach (lefordíthatatlan szójáték a hasonló hangzású beach – vízpart és bitch – kurva szavakkal), amiben ugyanaz a kettősség van mint ami fotókból sugárzik.

Ezeken a fényképeken olyan dolgokat láthatsz (különösen, ha kicsit belemerülsz a részletekbe), amik rondák, büdösek, nem odavalók, szánalmasak de erről a képeken szereplő emberek láthatólag nem vesznek tudomást, így a fotók egyszerre lesznek lehangolóak és csalnak mosolyt az arcodra.

Nem szeretnék szpojlerezni, ezért javaslom, hogy menj és nézd meg a kiállítást a Műcsarnokban. Szerintem az évtized egyik legjobb kiállítása.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1361