Nemzeti Múzeum – Capa kiállítás

Ma voltunk fotókat nézni a Nemzeti Múzeumban. Beszarás. Bemész, kérsz egy ingyenes belépőt, felmész a másodikra, tátod a szád. Elmélkedsz, hogy lehet az, hogy ötször jobb technikával fele ilyen jó képeket se tudsz csinálni.

Nem tudod ki volt az a Friedmann Endre Ernő?

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1360

5 hozzászólás

  1. Azt kell mondjam, hogy örülök, hogy ekkora érdeklődés van Capa iránt. Mi sem tükrözi jobban, hogy 25 perc kellett ahhoz, hogy bejussunk a kiállításra, aminek szervezése hagy némi kivánnivalót maga után. Remélem majd, a Ludwigban már jóval okosabban oldják meg. Ezt leszámítva talán a döbbenet a jó szó. Fantasztikus.

  2. csikosgabor: nem sértő, tökéletesen egyetértek.
    jolek: akkor nekünk mázlink volt, bementünk megnéztük, nem kellett várakozni és a kiállítóteremben is csak véges számú ember tülekedett. A Ludwig múzeumbeli kiállításra én is kiváncsi leszek.

  3. Meg fogom nézni majd a Ludwigban is. A hátteret ismerve érthetőbbek a képek. “Művészibbet” vártam, de csak a tájékozatlanságom miatt (több olyat, mint az itt is látható kép, de ahhoz meg más a magyarázat).

  4. gregoriosz: igen, az ember kifejezetten riportfotós volt. Sokan nem tudják, de már a második világháború alatt fényképezett színes nyersanyagra is.

Comments are closed.

Vegyél furmányos fotós könyvet, kell a pénz filmre!

Most 30% karácsonyi kiadói akció!