Off-line galéria

Ha valami a mindennapok, a munkába járás része nehezen, veszed észre. Így voltam én is a Nessim galériával a Paulai Ede utcában. Majd minden hétköznap elmegyek a kirakata előtt, még a Göbölyös Luca katalógus is feltűnt, de sohase néztem beljebb. Tegnap azonban égett bent a villany amikor hazafelé indultam így bezörgettem.


Mind később kiderült épp az aktuális, a röntgen film köré szerveződő kiállítás utolsó napja volt és a tulajdonos épp bontani akarta, szóval utoljára vethettem rá egy pillantást.

Mivel már többet nem láthatjátok, elmesélem, hogy miről maradtatok le. Hajdú József készített egy sorozatot olyan leexponált röntgenfilmekről, amit a háború után hanglemezként hasznosítottak újra, mivel a bakelit hiánycikk volt. Ezen felül, bár a kollázs nem kifejezetten az én világom, meg kell említsem Stane Jagodic munkáit is, melyek röntgenképek és hagyományos fotók összerakásával készültek.

Stane Jagodic – Melankólia 

A következő, Natasa Pavlovszkaja: Elhagyatás (Missing Space) c. kiállítása lesz, amelynek a megnyitóját 2001. június 7.-én 19 órakor tartják a Paulai Ede utcában. Hazafelé benézek.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390

2 hozzászólás

  1. Kár, hogy lemaradtam, de legalább olvastam róla. Kösz. Az Elhagyatás-ra már elmegyek.

Comments are closed.