On-line képszerkesztő alkalmazások

Az on-line képszerkesztő alkalmazások olyan web böngészőben működő – többségében Flash alapú – programok, melyekkel egyszerű kép manipulációk végezhetők el anélkül, hogy bármit telepíteni kellene a gépünkre. A legtöbb képes a képeinket mind a gépünkről feltölteni mind pedig a népszerűbb kép megosztó oldalakról venni.

http://snipshot.com

A Snipshot különlegessége, hogy nem szükségeltetik hozzá böngésző beépülő modul. Képes az alapvető kép manipulációkat, mint vágás, forgatás, átméretezés és fényerő, színtelítettség állítására és élesítésre is.

Előnye, hogy akár 10MB-os képet is képes kezelni.

http://pixenate.com

A Pixenate az alap forgatás, átméretezés, vágás funkciókon túl szintén alapvető – főleg automatikus – javítások elvégzésére képes. Érdekessége, hogy van vörös szem csökkentés és fog fehérítés funkciója is.

http://www.fauxto.com

A Fauxto egy flash-es alkalmazás, mely felületében a Photoshop felületét idézi. A Photoshophoz hasonlóan kezelhetünk rétegeket. Az alap funkciókon kívül vannak rajzoló eszközeink is.

http://www.picnik.com

Képmanipulációban talán a Picnik a legjobban használható és paraméterezhető alkalmazás. Forgatás, vágás, átméretezés, expozíció korrekció, színkorrekció, élesítés, vörös szem eltüntetésen kívül egy sor paraméterezhető effektus is található a Create menüpont alatt.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1374