Photosynth – hogy változik a világ…

Megpróbáltam megnézni, hogy mit fejlődött a Microsoft – egyébként kifejezetten érdekes – kezdeményezése, a Photosynth az elmúlt két év alatt. És ahelyett, hogy elhajtottak volna a vérbe a Mac OS X-szel és a Safarival, ez az üzenet fogadott:

Unfortunately, we’re not cool enough to run on your OS yet. We really wish we had a version of Photosynth that worked cross platform, but for now it only runs on Windows.

Trust us, as soon as we have a Mac version ready, it will be up and available on our site.

Nos, ettől még ugyanúgy nem tudom megnézni, viszont reménykedhetek:-)

Azoknak akik még nem hallottak a Photosynthről elmesélem miről is szól a dolog. Venni kell nagy mennyiségű képet egy objektumról, mondjuk a Notre Dameról és egyesével kitalálni, hogy honnan is készültek. Ha ez megvan már nem tart semmiből a képek segítségével 3 dimenziós képet készíteni az objektumról, amiben mozoghatunk előre-hátra és körbe-körbe.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1374

One comment

  1. Akartam telepíteni, de ez a szemét rendszergazda alatt nem áll szóba velem. Itt most ez elhalt. Utálom az ilyen progikat, pedig érdekelt volna.

Comments are closed.