qtpfsgui – ingyenes HDR készítő alkalmazás

Azoknak akik szabad szoftvert akarnak használni HDR (nagy dinamika tartományú) képek készítéséhez, ajánlom vesszenek egy pillantást a qtpfsgui-ra. Fut Windows-on, LINUX-on és Mac OS X-en is.

egjegyzés

Impozáns cucc, de nekem elég sok gondom van vele. Linux alá (opensuse) nem akar felmenni valami eléggé érthetetlen csomegfüggőségi problémák miatt, win alatt pedig a kép mentése közben állandóan kilépett. Azért lehet vele hdr képet készíteni.

Nekem tokeletesen fut Ubuntu (8.04) alatt, csomagbol felteve. Eleg kezreallo, de mas HDR-es alkalmazast meg nem futtattam. Valakinek a tudasarol/minosegerol van meglatasa?

Ubuntu 9.04 alatt sikerült forrásból feltenni, de nem tudok betölteni képeket. Elvileg tudna dolgozni jpegből is, nem? milyen más követelmény volna, amit esetleg a képeim nem teljesítenek?
File > New HDR > Load Images
és egyetlen képfile-t sem lát.

Szilvia: Megnéztem 10.04 alatt, csomagból feltelepítve és tökéletesen működik jpg-gel.

Igen, azóta magam is észrevettem, hogy ott figyel a szoftverközpontban… Na mindegy, késő. :) Arra is rájöttem, hogy bizonyos képeket lát, másokat nem. Ami egyenesen a gépből jött, azt nem látta (ez egy bridge-kategóriás Canon jószág), amit viszont gimppel más néven elmentettem, azokat már látja. A régi képeim közül megintcsak nem látja a nyerseket, ellentétben azokkal, amiket akkoriban megphotoshoppoltam. Hát. Mi törénik közben, kérem szépen??? :( Ez tényleg egy jó kérdés. (Valamint az is, hogy ha a közeli terveknek megfelelően majd újrahúzom a rendszert, haladva 10.04-re, akkor arra mit fog lépni, na igen, ha meggyógyul, sosem fog már senkit érdekelni.)