Solo mode beállítása Darktable-ben

Sok év Lightroom használat után vannak beállítások, amikhez ragaszkodik az ember. Ilyen az, hogy a Solo mode bekapcsolásával mindig csak a használatban lévő modul van nyitva. Megmutatom, hogy lehet ezt Darktable-ben megoldani.

Először is el kell döntened, hogy az átvilágítón vagy sötétkamrában esetleg mindkét ablakban így szeretnéd (alapértelmezésben) használni a modulokat.

Kattints a kép feletti részen a fogaskerék ikonra és válaszd ki az átvilágító fület és tegyél egy pipát az egyszerre egy segéd modul legyen nyitva lehetőséghez.

Ezek után lépj át a sötétkamra fülre és ott pipáld be a modul kinyitása, ha aktív és becsukása ha le van tiltva opciót.

Pró tipp: bármi is szerepeljen a beállítások között, ha épp az ellenkezőjére lenne szükséged, csak nyomd le a SHIFT billentyűt miközben a modul fejlécére kattintasz.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1364