Tökre fotóhónap

Javában tart a fotóhónap, csak kapkodom a fejem, hogy micsoda felhozatal van. Igazi kultúrszalon...

Kezdjük a Capa központtal. Két szuper anyag is van: Dezső Tamás: Levél minden és Hans van der Meer: Apró rejtélyek című anyaga. Hoztam is nektek kedvcsináló képeket:

Ja nem.

Csak én érzem nagyon hülyén magam, amikor egy ilyen piktogram fogad a Kortárs Fotográfiai Központban? Még jó, hogy a kiállítóknak szabad volt…

De menjünk is gyorsan tovább egy házzal, szeretettel ajánlanám nektek Gábor Enikő retrospektív kiállítását.

Amikor odaértünk a megnyitóra, egy kamerát dugtak az arcomba, hogy mondjak egy szót Enikőről, ami elsőnek eszembe jut és az mondtam, hogy ügyes, de aztán rájöttem, hogy van egy sokkal jobb szó a munkáira: agyas. Nézzétek csak meg a camera reluxa fotókat.

Gábor Enikő: Camera Reluxa III. (Részlet)

A kiállításon ezen felül látható jópár régi – köztük jelenleg gyűjtőknél lévő munka – és persze a legújabb anyából is pár szép darab és ami nagyon fontos, olyan környezetben amit elképzelsz egy fotókiállításnak.

Végezetül pedig egy beharangozó: az idei Esztergomi Fotográfiai Biennálé győzteseinek anyagait is meg lehet majd tekinteni Budapesten a Foton Galériában 2022 november 23.-tól. Vésd fel a naptárba!

És menj kiállításra, hátha összefutunk ;)

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1374