Vaku rögzítése állvány nélkül – Házi fotóstúdió

A marsall szerint a sivatagban ilyesminek nagy hasznát vehetik, és amikor Wilkie közelebbi felvilágosítást követelt, azt mondta, hogy a tűkkel alkalmilag odatűzhetik a gumikesztyűket a teniszütőkhöz, ha úgy adódik, majd egyszer, hogy felmerül a biztosítótűk használatának kérdése.

A cím kicsit megtévesztő lehet, mivel én ezt a módszert szoktam a vaku állványhoz (igazából állványfejhez) való rögzítéséhez is használni. Mindenesetre sokszor jól jöhet, ha a vakut egy polchoz, kilincshez, stb szeretnénk gyorsan rögzíteni.


Egyetlen dolog kell hozzá – ezt javaslom, hogy a legközelebbi barkácsboltban szerezd is be – egy műanyag csipesz. Ez több méretben is kapható ha veszel két három darabot hamar rá fogsz jönni, hogy mi mindenre jó. Lehet vele a hátteret rögzíteni, dolgokat hozzáfogatni a tárgyalhoz és nem utolsósorban a vaku rögzítésére is alkalmas. (Hogy miért nem tesszük a vakut egyszerűen a polcra? Azért mert a vaku feje általában csak felfelé mozgatható és így ha a modell feje fölött van fejjel lefelé kell állnia.)

A képen a vaku egy szekrény ajtóhoz van rögzítve