Valahol az Athabasca gleccser felett

Végre kisütött a nap, így nekiálltam pár nagyobb méretű kéknyomatot készíteni. Egyelőre A4-es méretben próbálom belőni, hogy mikor, milyen expozíciós idővel érdemes nekiállnom, hogy majd a giganto-cianotípiáknál már lehetőleg elsőre jól menjen. Ezt a nyomatot 10 percig exponáltam tegnap délben és egy kicsit túlexponált lett, ezért száradás után kb. 40s-ig áztattam 1:100 higitású Rodinalban. Nem szerettem volna, ha teljesen elveszti a kékes árnyalatát, csak a részleteket akartam előhozni az előtérben és ez elég jól sikerült.
Apropó giganto-cianotípia, mivel a cianotípia kontakt eljárás a nagy méretű kéknyomathoz nagy méretű negatív is kell. Ezért megkérdeztem a Bigprint nevű céget, hogy mennyiért nyomtatnának nekem egy A2-es méretű fóliát. Visszahívott egy hölgy, hogy pontosítsunk az ajánlatukon és miután elmagyaráztam neki, hogy mire kell azt mondta, hogy 800 Ft lenne, de a minimális rendelés 25 000 Ft. Nagyon aranyos és készséges volt, de most nem hiszem, hogy össze fogok tudni szedni 30db fotót amiből mindenképp óriási cianotípíát akarok csinálni. Nem tud valaki olyan helyet, ahol nyomtatnak A2-es fóliára?
Valahol az Athabasca gleccser felett – 20x30cm kéknyomat, 1:100 Rodinalban fakítva

egjegyzés

Nem vagyok benne biztos, hogy tudunk olyant és annyiért, ami megfelel, de egy próbát megér: a plakat@reactor.hu e-mailen tudsz árajánlatot kérni (nálunk a minimális rendelés 2500 és 4000 Ft között van). (És nem kötözködés, csak szúrja a szemem a második mondat első szava helyesen: egyelőre. :))