Na elhívták a képeket. Sajnos tökéletesnek semmiképp sem mondható az eredmény, viszont a kamera határozottan képes képalkotásra. A film fénybeszűrődéses lett, amit első körben a zárszerkezetre fogok, ami egy szigetelő szalaggal rögzített dekorgumi darab volt.

A következő képen egy két másodperces expozíció eredményét láthatjátok a kezemmel, amivel lehajtottam majd visszahajtottam a dekorgumi zárszerkezetet. Érdemes megfigyelni, hogy mekkora mélységélessége van a szerkezetnek (a kezem kb 7cm-re volt az objektívtől :-).

100%-os képkivágás
A kép érdekes – művészi – színvilágát a lejárt Tesco film vagy a már említett fénybeszűrődés okozza. (Ha valaki tud okot arra, hogy a kék miért hiányzik, ne tartsa vissza magát a megjegyzés megtételétől.) Ami még kiderült a kameráról, hogy nagyjából F120 blendét és 150-160 fokos látószöget biztosít, amivel már meglehetősen jó panoráma felvétetlek készíthetők. 
A következő lépés tehát a film visszacsévélésének és a zárszerkezet megoldása lesz. Aztán meglátjuk, hogy az objektívet (lyukat) kell-e tökéletesíteni.
Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1383

2 hozzászólás

  1. @gregoriosz: köszi.
    igen, alakul. Már négyen vagyunk. megpróbálom megszervezni az első időpontot.

Comments are closed.