Lyukkamera – fejlemények III.

Na elhívták a képeket. Sajnos tökéletesnek semmiképp sem mondható az eredmény, viszont a kamera határozottan képes képalkotásra. A film fénybeszűrődéses lett, amit első körben a zárszerkezetre fogok, ami egy szigetelő szalaggal rögzített dekorgumi darab volt.

A következő képen egy két másodperces expozíció eredményét láthatjátok a kezemmel, amivel lehajtottam majd visszahajtottam a dekorgumi zárszerkezetet. Érdemes megfigyelni, hogy mekkora mélységélessége van a szerkezetnek (a kezem kb 7cm-re volt az objektívtől :-).

100%-os képkivágás
A kép érdekes – művészi – színvilágát a lejárt Tesco film vagy a már említett fénybeszűrődés okozza. (Ha valaki tud okot arra, hogy a kék miért hiányzik, ne tartsa vissza magát a megjegyzés megtételétől.) Ami még kiderült a kameráról, hogy nagyjából F120 blendét és 150-160 fokos látószöget biztosít, amivel már meglehetősen jó panoráma felvétetlek készíthetők. 
A következő lépés tehát a film visszacsévélésének és a zárszerkezet megoldása lesz. Aztán meglátjuk, hogy az objektívet (lyukat) kell-e tökéletesíteni.

egjegyzés

@gregoriosz: köszi.
igen, alakul. Már négyen vagyunk. megpróbálom megszervezni az első időpontot.