64 bit – Lightroom egypercesek

Az Adobe Photoshop Lightroom képes az újabb operációs rendszerek 64 bites képességeit kihasználva nagyobb számítási teljesítményre és ezáltal gyorsabb működésre. Ezt a módot Windows alatt egy külön installerrel, Mac OS X alatt egy jelölőnégyzet átállításával érhetjük el. (Sajnos a dolog nem felhőtlen, ugyanis Mac OS X alatt problémák léphetnek fel a nyomtató driverrel.)

Mac OS X alatt jelöljük ki a LR-t az Applications mappában és nyomjuk le a Command + I billentyűket, majd állítsuk az Open in 32 bit Mode jelölőnégyzetet kijelöletlenre és kész is vagyunk.

És egészen addig örülhetünk is a dolognak, amíg a nyomtató driverünk is 64 bites. Ha azonban egy ehhez hasonló képernyőt látunk vissza kell állítsuk a kapcsolót 32 bites módba.

Mégtöbb Lightroom egyperces.

Ha többet szeretnél tudni az Adobe Photoshop Lightroomról rendeld meg Baráth Gábor – Adobe Photoshop Lightroom fotósoknak c. könyvét. Akciós ára: 2058.-
Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1348