A legolcsóbb házi stúdió tárgyfotókhoz

Ha az e-bayre vagy vaterára szeretnénk felrakni használt dolgainkat árverésre jó ha készítünk róluk néhány jó fotót. Ehhez azonban nem érdemes drága stúdiófelszerelést beszerezni, sőt még mesterséges világítás se szükséges hozzá.

Amire szükség lesz:

  • fehér vagy színes A0-s fotókatron
  • egy fotel, vagy szék és ragasztószalag

Egyszerűen fogjuk a ragasztószalagot és a karton egyik felét ragasszuk a székhez a másikat pedig rá merőlegesen a földhöz. Ha szerenénk mozgatni is az átmenet nélküli hátterünket használhatunk egy fotelt is, aminek a háttámlájának támasztjuk a papír egyik felét és az ülőkéjére a másikat.

Ha napközben az egész hóbelevancot a kertben vagy az erkélyen, állítod össze ahol ahol jó kis szórt fény van, még a világítás költségét is megtakaríthatod. Éjszaka egy erős fényű (500W-os) kerti reflektorral (vagy ha van állványod, akár egy asztali lámpával) biztosíthathatod a szükséges fényt.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390