A majdnem tökéletes fotóstáska

Az van drága barátaim, hogy A. megunta a fotóstáska körüli pörgést, valamint azt, hogy a Milo táskájával járok és egy huszárvágással vett egy fotóstáskát amibe befér egy 15 colos notebook és elég sok kiegészítő.  Mint mindenben, sajnos ebben is kompromisszumokat kell kötni, szerencsére nem sokat.

Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk milyen táskát is szerettem volna:

 • védelmet nyújtani az eszközöknek kisebb ütődés és egyéb traumákkal és az esővel szemben
 • bele kell férnie:
  • 1-2 váznak vagy kompakt fényképezőgépnek (ez nálam általában valamelyik tükörreflexes és mondjuk a Zorkij vagy a Weltax
  • egy tele és egy normál vagy nagyátószögű objektívnek
  • vakunak, vakukioldóknak, fényterelőnek, tépőzáras ízének, 
  • pótelemeknek, töltőknek, mindenféle egyéb apró szaroknak, mint szűrők filmek, stb.
  • szendvicseknek, pulcsinak vagy esőkabátnak
 • nem szabad üvöltenie, hogy lopjál el
 • kényelmesen viselhetőnek kell lennie
 • jó, ha nem kell letenni mielőtt fotózni akarsz.
Ezen felül persze nem árt, ha:
 • bele lehet tenni egy notebookot vagy táblagépet
 • és nem kerül csilliómillárd forintba.
Nos, sikerült találni olyat, ami szinte minden kívánalomnak megfelel, de vannak apróbb hátulütői. A legnagyobb, hogy nagy (ezzel nem igen lehet mit csinálni, mivel bele kell férjen felsorolt ok szar), kicsit nehéz (sajnos a felszerelés sem könnyű, meg a védelmet nyújtó dolgoknak is van súlya, viszont 8 óra folyamatos viselés után piros volt a vállam, szóval mégis lehetne egy csöppet könnyebb), de a legnagyobb baja mégis egy apróság, a csat. Ezt meglehetősen nehéz megfelelően becsatolni, legalábbis én elég sokat bénázok vele.

Szóval ez ismét nem a reklám helye, de ha hasonló vállon hordható táskát szeretnél a cuccaidnak a Tamrac 3447 Rallyn érdemes elgondolkodnod. 

egjegyzés

Úgy látszik ez a fotóstáska probléma elég általános, nehéz megtalálni az ideális társat. Nekem van egy nagy Stealth Reporter-em, amibe ugyan minden belefér viszont nehéz és ritkán van olyan, hogy mindent vinni szeretnék. Van egy kis Crumpler-em amibe viszont csak egy váz és max egy extra obi fér el, de ha már a markolat fent van akkor az is csak körülményesen. Ez utóbbival szoktam szaladgálni de nagyobb útra szimpatikus lenne ez a Tamrac, a táskáim között fél úton van valahol.

Azt nem írtam, de képről látható, hogy ebbe se tervezték bele a markolatot, cserébe nem olyan vastag. Azért belefér úgy is :-)

Jó ez a tatyó… nekem mondjuk kicsit nagy lenne a bridge géphez, de legalább több szendvics fénre bele :)

@edaniel: van egyel kisebb is, de abba asszem 13 colos notesz fér, de lehet, hogy csak 10. Az elég a brigde-hez, meg az esőkabáthoz, meg a szendvicsekhez.

Nekem egy kisebb Tamracom van, meghozzá a 3444-es. Tetszik hogy barna-bézs és nem az megszokott szürke-fekete löwepros dizájn.
Egyelõre még mindenem elfér benne és az oldalhálóba egy 0,33-as dobozos sör is befér :).
Crumplerben lett volna még ami tetszik, de azok túl drágák voltak.

@Homare: Nekem sokszor kell, hogy két vázat beletegyek, arra a kisebb nem lett volna elég, de én is kokettáltam vele. A Crumplerek meg aranyárban vannak.