Eifert János: Aktfotográfia – (majdnem) könyvajánló

A minap a városban volt dolgom és két megbeszélés között volt egy kis időm, gondoltam benézek egy könyvesboltba. A fotós részlegen találtam meg Eifert János fent említett könyvét és gyorsan le is ültem vele és megnézegettem meg bele is olvasgattam kicsit.

A könyvben – ami leginkább afféle tankönyv vagy esszé kötet – levő képek főként Eifert János munkái de van köztük egy jópár klasszikus is. Ezek képek – a könyv felépítéséből következőleg – leginkább az egyes témákhoz szolgálnak illusztrációként, így meglehetősen jó körképet adnak a szerző akt fényképeiről.

Ami a szöveget illeti, Eifert János egy jó részét már publikálta különféle médiumokban, többek között az interneten is elérhető a gondolatok nagy része. Ajánlom mindenkinek akinek érdekel az akt, vagy csak a fényképezés, hiszen sok hasznos tippet leshetünk el a mestertől akkor is, ha pin-up vagy glamour jellegű képekben utazunk.

Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1350