Könyv karácsonyra és bármilyen másik alkalomra

Ajándék kellene fotós ismerősödnek, vagy neked? A Furmányos fotós könyv, kiváló ajándék.

A könyv minden korosztály számára tartogat érdekes fotós tippeket és ötleteket. Az első rész a digitális fotós kiegészítők készítéséről szól, találhatunk benne hosszú expozícióhoz szükséges, kisvakus tippeket és sok egyéb egyszerű vagy bonyolultabb barkácsolni valót.

A második kezdők számára is egyszerűen megvalósítható analóg fotós tippek és ötletek gyűjteménye. Megtanulhatsz cianotípiát, fotogramot és lyukkamerát készíteni és megismerkedhetsz a fotópapír előhívásának alapjaival is.

A harmadik részben a haladók – ha túl vagy az első két részen már az leszel – megismerkedhetnek a fekete fehér vagy színes film előhívásával és a fontosabb vegyszerek házi elkészítésének fortélyaival is.

Ezen felül egy sor érdekes, inspiráló alkotást is találhatsz a könyvben 8 elismert hazai fotóművésztől. A fényképek mindegyike egyben az egyes technikák illusztrációja is, így láthatod, hogyan lehet valódi művészi kifejezőeszközként használni ezeket.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390