Elfelejtettél kulcsszót rendelni a képhez? – Lightroom egypercesek

Most fejeztem be a kulcsszavazásról egy hosszabb vendégposztot a Fényértékre és erről eszembe jutott, hogy talán nem mindenki tudja, honnan lehet tudni, hogy egy fotóhoz rendeltél-e kulcsszót.


Az első módszer a szemrevételezés. A Library modulban a bélyegképek jobb alsó sarkában láthatsz egy kis cédula ikont, ha van kulcsszó és nincs ott ez az ikon, ha már rendeltél kulcsszavak a képhez.

Kattints a képre, ha nagyobban szeretnéd látni

Ha szeretnéd az összeset egyszerre látni, használd a Library Filtert () és állítsd a Text legördülőt Keywords a mögötte levő választólistát pedig Are empty állásba. Ez lelistázza az adott gyűjtemény összes olyan képét, amihez nincs kulcsszó rendelve.

Kattints a képre, ha nagyobban szeretnéd látni
Default image
Baráth Gábor
Fotós informatikai szakíró és fordító. Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió, Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!, A digitális fotós könyv 5., A digitális fotós könyv - Best of és a Vakuskönyv fotósoknak.
Articles: 1349