Expo Panza

...avagy házi készítésű segéd, lyukkamerás fényképezéshez.

Expo Panza egy Arduino alapú digitális fényképész segéd, lyukkamerás Don Quote-k számára. Fényt mér, Schwarzschild tényezővel (hosszú expozíciós idők esetén a szükséges megvilágítás hosszát befolyásolja a használt emulzió) kompenzál és szól, ha lejárt az expozíciós idő. Ismer egy csomó filmet, de ha nem találod a kedvencedet beállíthatsz minden fontos paramétert rajta kézzel.

A projektet nem ma kezdtem, az első fotó egy működő deszkamodellről 2019-ből származik. Ezen még egy Nokia 5110-es kijelzője látható amit azóta egy modernebb és nem utolsó sorban kisebb OLED kijelző váltott fel.

2019 februári állapot: Arduino Uno // Nokia 5110 kijelző

Mint ahogy azt tudjuk, ha nem lennének határidők semmi se készülne el, úgyhogy kitűztem egyet, tavaly nyárra, aztán karácsonyra, de most már a célegyenesben vagyok és remélem nyár végére tényleg kész lesz. Most mit mondjak, vannak dolgok amik a határidők ellenére se készülnek el.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1388