Hatodik fotó – Tópart újra

Ma reggel munkába menet beugrottam a tópart horgászok által használt felére egy fotót készíteni. Pontosabban megismételni a kissé alulexponált képet. Mivel két napot esett errefelé az eső bevittem a melóhelyre vagy két kiló sarat a bakancsomon, de megérte. (Könnyen lehet, hogy a takarítók nem így látják…)

Unicum kamera #6 – Tópart újra

Ennek a fényképnek a szélén szintén láthatóak a világosabb sávok, ezt minden valószínűség szerint a filmtartó okozza ahogy kissé felgyűrődik benne a papír. Legközelebb után, (most már meg van töltve a kamera) megpróbálok kicsit nagyobb csíkot lenyesni a papír széléből, hátha az segít.

A fotót amúgy egy percig exponáltam alig felhős időben és 2:15-ig hívtam 18-19C-on. Valószínűleg egy csöppet hosszabb expozíciós vagy hívási idő elfért volna, mert a feketékben nem sok részlet van, de azért nem rossz.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1380