Húsvéti meglepetés

Na a nyuszi tojt nektek egy fejezetet a GIMP.fotósoknak című – alapvetően még készülő – könyvből, az fsf.hu alapítványnak és a fotonlognak köszönhetően. Ez a fejezet a fekete fehér képek világába vezeti be az olvasót.

A fejezet letöltése pdf-ben.


Ha a tartalommal vagy a formával kapcsolatban bármilyen megjegyzésed, kérdésed volna, bátran fűzz megjegyzést ehhez a bejegyzéshez.

egjegyzés

Not Found

The requested URL /GImP.fotosoknak/fekete_feher.pdf was not found on this server.

Köszi!

5. oldal: az egyik legegyszerűbb módszer szép kontrasztos fekete fehér képek*et* létrehozására

6. oldal: remélem mire ennek a fejtegetésnek a végére érsz, fogod tudni*,* használni

14. oldal: Mielőtt bármit is tennél, *hogy* a rétegek palettán a réteg képe melletti fehér téglalap – a rétegmaszk – legyen kiválasztva, mivel most ezen szeretnénk dolgozni.

Ötletek, meglátások:
 – A hasábok lehetnének kicsit távolabb egymástól.
 – Jobb lenne, ha a GNOME panelek nem látszódnának a képernyőképeken (mert minek?).
 – Nem illik az összképbe a kilencedik oldalon látható windowsos ablak.
 – Rosszul mutat az oldalak alján a két logó, ahogy a szerző neve és a könyv címe is felesleges oda. (Tudom, ez egy ingyenes könyv.)
 – Ha nem egy oldalon lennének számozva az oldalak (hanem középen, vagy váltakozva két oldalt), a könyvet nyomtatás után be lehetne kötni.
 – A fejezetek címe talán jobban mutatna az oldalak – amúgy üres – felső részén.

:)

@bolond: Nagyon köszönöm a megjegyzéseket, javítottam és már fel is töltöttem a javított a pdf-et.
Ami az ötletek meglátások részt illeti:
– a tördelésnél a legfontosabb szempont épp az volt, hogy olyan méretben készüljön (A4), amit otthon könnyű kinyomtatni. Ugyanezen okból készült egy oldalasra is. Ha majd egyszer úgy alakul és valódi könyv lesz belőle, természetesen a tördelés és a formátum is meg fog változni, de most a fejezetek – mint egy folytatásos regény esetén– önnállóan is meg kell áljanak. Ami a fejezet címeket illeti megfontolom, hogy felkerüljön-e a fejlécbe.