Könyvajánló – Joe McNally: The Moment it Clicks

A mai ajánlónak két aktualitása is van. Először is hamarosan megjelenik a könyv magyarul, másrészt épp most olvastam. A Digitális fotós könyv 2-ben Scott Kelby is ajánlotta ezt a művet, ami nem is csoda, hiszen ebben is benne van a keze. Ő írta az előszót.

Joe McNally egyébként több tucat neves (és kevésbé neves) amerikai folyóiratnak dolgozott, mint a National Geographic, a Life, a Time, és a Sports Illustrated. Egyszóval tud egyet és mást a fotózásról.

Maga a könyv egyszerűen épül fel, egy oldalpáron egy kép és egy történet található, amelyből megtudhatunk egy csomó dolgot a kép elkészítésének módjáról. Többek között leírja azt is, amit a következő videón be is mutat, hogy kell állvány nélkül kézből hosszú expozíciós idejű képet készíteni.

Bár a dolgok néha kissé világtól elrugaszkodottak, mert ugyan ki visz magával ember magas szoftboxot egy külső fotózásra, azért a legtöbb tipp komolyan használható. A könyvet elsősorban azoknak ajánlom, akik nem ma kezdték a fotózást.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390