Led Zeppelin életérzés

A Led Zeppelin negyedik albuma - aminek még címet se adtak, megjelenés előtt aranylemez lett és összesen 37 millió példányt adtak el belőle. De hogy jön ez most ide...?

Egyrészt mostanában sok gitározással kapcsolatos dolog dolog van, például a Lightroom kontroller alapjául szolgáló MIDI vezérlőt átalakítottam gitár pedálvezérlővé, másrészt – és itt jön a lényeges és ide vonatkozó rész – azt mondják egy vállalkozás életében két probléma van:

  1. ha nincs munka és
  2. ha van.

Na nekem most lesz.

Majdnem tíz éve már, hogy minden évben tanítok a fotófaluban nedves kollódiumos eljárást kezdőknek, ahol az a cél, hogy tábor végére mindenki megismerje ezt a nagyszerű, régi eljárást és hazavihessen legalább egy saját maga által készített fotót. (Akár hiszed akár nem, nekem az elején több hétig egyáltalán nem sikerült képet előcsalnom a lemezen, úgyhogy – mondhatom -a dolog kissé összetettebb, mint megnyomni a gombot a telódon.)

Aztán az idén gondoltam egy merészet és írtam a régi tanítványoknak – akik közül sokan azóta már önállóan is készítenek nedves lemezes fotókat, – hogy lenne-e kedvük egy haladó kurzuson részt venni, ahol leginkább az alkotás számít nem annyira a technika, hiszen azt már viszonylag jól ismerik.

Hát volt. Eddig úgy két kurzusra valónak. Most gondolkodhatok, hogy fogom megoldani, hogy mindenki jöhessen és megfelelő figyelmet is kapjon. Szóval visszakanyarodva a Led Zeppelin analógiához, az idei Fotófalus kurzusom úgy telt be, hogy meg se kellett hirdetni.

Ha már itt tartunk jelezném, hogy pár napon belül fent lesznek a kurzusok és a jelentkezési lap is a honlapon. Hogy egy kis előzetest adja addig is, lesz Gábor Enikő (Ő nem használ fényképezőgépet, annál sokkal jobb ötletei vannak a kép elkészítéséhez), Bácsi Róbert (Riport fotó), Zalka Imre (Archaikus eljárások), Fekete István (Analóg porték) és még egy sor érdekes kurzus többek között például Fodor Dániel János 3D őrülete.

Szóval tessék majd nézegetni az idei kínálatot.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390