Hocsi barátom erősen érdeklődött a kamera állása iránt, ezért gondoltam hátha mást is érdekel, leírom a fejleményeket.

A múltkor írtam, hogy már csak a film továbbító mechanika beszerelése van hátra és kész a nagy mű. Hát nem. Sajna az első éles próbán kiderült, hogy a film továbbító csavarba vágott horony rövid lett és így előbb-utóbb letöri a film orsó belső részén lévő peckeket, vagyis nem túl üzembiztos. Úgyhogy most épp másik megoldáson töröm a fejem éjszakánként.

A képen az orsó teteje látszik a törött belső pecekkel és a defektusért felelős M5 méretű befűrészelt csavar

Mondjuk annyira nem üzembiztos, hogy egy képet csináltam és már nem tudtam továbbtekerni, de vissza sem. És mivel a gardróbszekrényben nem annyira tudtam frankón szétszerelni a cuccost, az első képet beáldoztam, a kazetta oltárán. Így most majd a filmet be lehet tölteni egy kazettába, ami azért jó, mert biztosan nem kap fényt a kamerában és ha nem sikerül a visszatekercselés, akkor is csak az utolsó kocka kap fényt, még akkor is, ha nem zárkózom be a gardróbba.

Ezen felül rendes zárszerkezet sincs, egyenlőre egy darab dekorgumi és szigszalag látja(látná) el e nemes feladatot. Ezt majd kicsicsázom, ha egyáltalán valahogy működésre bírom bírni a szerkezetet.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390