Mélységélesség számító program Nokia S60 platformra

Tegnap, hogy középformátumú kamerám lett gondoltam utánanéztek, hogy mekkora lesz a mélységélesség ha 1.5m-ről a F3.5 blendével fotózok. Közben találtam a következő nagyszerű programot.

kmk Dof az egyik lehetséges nézet
A szoftver honlapja a antimarketing iskolapéldája , annyira, hogy a képernyőképet is nekem kellett csinálni, mert egy kép sincs a honlapon. Majdnem nem is töltöttem le és baromira meglepődtem amikor kiderült, hogy mennyire használható.
Még a 6×6-os kamerához tartozó circle of confusion is megadható (arról nem beszélve, hogy a legtöbb digitális formátumnak megfelelő be is van építve a programba), szóval amit a képen láttok az majdnem pontosan a Weltax mélységélessége 2m-ről. 
Symbian S60-al rendelkező telefonokra kötelező felszerelés.
Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1362

4 hozzászólás

  1. Nem tudod működik, S60 5th edition-ön – érintősök – is, vagy csak S60 3rd editionnal?

  2. Kipróbáltam S60 5th edition készülékkel is és megy szépen. A paramétereket meg lehet adni tapicskolva is, de a program maximális kihasználásához kellenek a fizikai billentyűk.

Comments are closed.