Nedves lemezes kazetta II.

Megvolt a kazetta első tesztje és pár ponton igényelt kisebb beavatkozásokat. Most ezek jönnek és két videó...

Egyrészt ki kellett küszöbölni egy kis fénybeszűrődést, másrészt kipróbáláskor abba a problémába ütköztem, hogy sehogy sem lehet kazettát kibányászni a fényképezőgépből, mert pontosan ugyanolyan magas, mint a hely ahova bemegy, így nincs rajta semmi fogás. (Hozzátenném, hogy nem vagyok hülye és kipróbáltam. Üveg nélkül alulról fel lehetett tolni annyira, hogy meg lehessen fogni, de az üveg súlya elegendő volt annyi plusz súrlódáshoz, hogy többé ne legyen kényelmes így ügyködni.) Így hát készítettem rá egy kis fogót, amit a lenti felvételeken narancssárgával láthattok.

Ezeket a felvételeket mindenképp az előtt szerettem volna elkészíteni, hogy ezüst nitrátos kesztyűvel megfogdosom a gyönyörű szépen világító narancssárga fogókat így fekete foltokat előidézve rajtuk. Vagyis a nedves lemezes fotó ennek a kazettának az előző (v1.0) készült, így az ügyesek kiszúrhatják rajta a jobb oldalon a fénybeszűrődést.

Most pedig elmesélem a videók keletkezésének történetét:

Tök jó a Youtube csatornád. Tényleg! Miért nem csinálsz pár shortot, azzal feldobhatnád a nézettségét. Nekem is azok mennek.

BB. (10 éves) közösségi média marketing tanácsadó

Hát gondoltam miből áll egy állványra feltenni egy régi telefont és csinálni pár rövid videót és feltenni az Instára. Mit mondjak Benedeknek igaza lett: több mint 10 000 megtekintése és egy csomó lájkja lett egy banális semmitmondó kisfilmnek. Ez majdnem 50x annyi mint ahányan a youtube-on látták a fél órás interjút velem, ami lényegesen több magvas információt tartalmazott.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1390