Tizenegyedik fénykép – Házportré No.3, Zsinagóga

Ma – miután összeszereltem a belül immáron fekete Unicumkamerát – kiugrottam Soósékhoz megnézni mi a felhozatal. (Vannak baró nagyítógépeik.) Ha már arra jártam készítettem egy fotót a zsinagógáról.

Unicum kamera #11 – Zsinagóga

Először is meglehetősen elégedett vagyok az eredménnyel mert eltűnt az a büdös világos csík a kép széleiről, megérte lefesteni feketére a dobozt belülről. Oké, nyilván kezdhettem volna ezzel is, de akkor hipp-hopp ki akartam inkább próbálni.

Másodszor elégedett vagyok a kidolgozással is, meglehetősen jól sikerül az expozíció (1:40) és a hívás is (19C, 2:15). 
Harmadrészt pedig jó lett a kompozíció is, ami valljuk be szerencse kérdése is amikor csak az irányt tudod belőni, de a képkivágásról csak halvány sejtésed van :) 
Összefoglalva: nagyjából kész a kamera, már csak fotózni kell vele, meg persze pár apróságot intézni, mint állványmenet, vízszintező, stb. De ezekről majd még úgyis lesz szó…
Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1380

2 hozzászólás

  1. @Hocsi:nem véletlenül *portré a kép címe. Direkt állókép. Ez egyrészt koncepcionális kérdés, másrészt ha a hengert a palástjára tenném meglehetősen életlen képeket tudna csak csinálni gurulás közben :)

Comments are closed.