World Press Photo és Borsi Flóra a Nemzeti Múzeumban

Mi főleg Borsi Flóra miatt mentünk, de ha már ott voltunk, megnéztük a World Press Photot is, mivel ez egy ilyen "kettőazegyben" kiállítás. A múlt heti csalódás után, erre a kiállításra nem lehetett komoly panaszunk.

Mi főleg Borsi Flóra miatt mentünk, de ha már ott voltunk, megnéztük a World Press Photot is, mivel ez egy ilyen „kettőazegyben” kiállítás. A múlt heti csalódás után, erre a kiállításra nem lehetett komoly panaszunk.

Az anyag és az installálás is profi volt (na jó majdnem profi, eltekintve attól, hogy szarul mutat a falra vetített kép alján az Activate Windows felirat és, hogy a Hasselbladot két s-sel írják mindenhol, kivéve a Borsi Flóra kiállítás összefoglaló anyagán, amit látszólag a négy sarkán van felragasztva a falra egy fotós cég matricájával).

A World Press Photo díjazottjait két csoportra lehet osztani: az egyik, a jó fotók,(szerintem) ez nem hír kategória, a másik pedig az érdekes vagy fontos dolgok véletlenszerű fényképekkel megtámogatva. Mindenesetre ezek a képek önmagukban nem mesélnek semmit, úgyhogy javaslom olvasd el a képaláírásokat! Úgy lényegesen élvezhetőbb a kiállítás.

Ami a Borsi Flóra kiállítást illeti, szép anyagot válogattak össze, vannak híres és kevésbé ismert művei (direkt nem fotókat írtam) és nagyon igényesen tették fel a falra.

Baráth Gábor
Baráth Gábor

Fotós, szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1380