Argentum Camera Manufactura

Akik követik ezt a blogot tudják, hogy rövid töprengés után mégiscsak ismét elkezdtem játszani az ezüst alapú fényképezi eljárásokkal (az eredményből néhány látható is a jupiter blogon), szóval előbb utóbb várható volt, hogy ilyen témában is publikálni fogok.

Jelenleg – tudomásom szerint – a nagyformátumú fényképezés az egyetlen olyan eljárás aminek nincs digitális konkurenciája.

Be kell vallanom, hogy ezt még nem próbáltam, de láttam egyszer egy embert a prágai várba befelé menet aki az épületet akarta lefényképezni. Aztán láttam amikor kifelé jöttünk. Még mindig ugyanabban a gépállásban babrált a masinájával. Ezzel csak azt akorom mondani, hogy nem egyszerű, mivel a gép minden egyes alkatrésze külön mozog. A hátfalat teszőlegesen el lehet tolni és fogatni – de ez csak egy aspektus.

Ennek a bejegyzésnek az az apropója, hogy van egy ember Magyarországon aki ilyen fényképezőgépeket gyárt, tehát aki vacakolni akar ilyesmivel akár hazánkfiától is vehet egy fadobozt fényképezőgépnek.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1351

2 hozzászólás

  1. A Benczúr tér 11 itt van a szomszédban, konkrétan a sarkon, és én ezt rohadtul nem tudtam. Át fogok menni megnézni, hogy hogy is megy ez.

Comments are closed.