Argentum Camera Manufactura

Akik követik ezt a blogot tudják, hogy rövid töprengés után mégiscsak ismét elkezdtem játszani az ezüst alapú fényképezi eljárásokkal (az eredményből néhány látható is a jupiter blogon), szóval előbb utóbb várható volt, hogy ilyen témában is publikálni fogok.

Jelenleg – tudomásom szerint – a nagyformátumú fényképezés az egyetlen olyan eljárás aminek nincs digitális konkurenciája.

Be kell vallanom, hogy ezt még nem próbáltam, de láttam egyszer egy embert a prágai várba befelé menet aki az épületet akarta lefényképezni. Aztán láttam amikor kifelé jöttünk. Még mindig ugyanabban a gépállásban babrált a masinájával. Ezzel csak azt akorom mondani, hogy nem egyszerű, mivel a gép minden egyes alkatrésze külön mozog. A hátfalat teszőlegesen el lehet tolni és fogatni – de ez csak egy aspektus.

Ennek a bejegyzésnek az az apropója, hogy van egy ember Magyarországon aki ilyen fényképezőgépeket gyárt, tehát aki vacakolni akar ilyesmivel akár hazánkfiától is vehet egy fadobozt fényképezőgépnek.

egjegyzés

A Benczúr tér 11 itt van a szomszédban, konkrétan a sarkon, és én ezt rohadtul nem tudtam. Át fogok menni megnézni, hogy hogy is megy ez.

%d bloggers like this: