Tanácsok fotósoknak karantén idejére

Meló sehol, kimenni nem felelősségteljes, úgyhogy megpróbáltam összeszedni, hogy egy fotós mivel tudja hasznosan agyonütni az időt.

Meló sehol, kimenni nem felelősségteljes, úgyhogy megpróbáltam összeszedni, hogy egy fotós mivel tudja hasznosan agyonütni az időt.

Olvass

Először is, lehet művelődni. És persze szakirodalmat olvasni, mondjuk a Lightroomról itt, vagy végre elolvashatod az ADOBE® PHOTOSHOP® LIGHTROOM® – DIGITÁLIS KÉPKIDOLGOZÁS FOTÓSOKNAK c. könyvet. Ha jobban szeretnél szabad szoftverekkel ismerkedni, találsz itt egy csomó tippet a GIMP-ről vagy letöltheted a GIMP KÖNYVET.

Ezen felül kezdőknek ajánlom a Perfakt kiadó gondozásában megjelent Scott Kelby könyveket. Olvasmányosak és nagyszerű tippeket találhattok bennük.

Fotózz

Van egy csomó dolog, amihez nem kell kimozdulni. Kertész egy ágyon fekve képes volt zseniális fotókat készíteni, mint amilyenek ezek a polaroidos fotói. Úgyhogy fogd a fényképezőgépet és keress témát! Gyakorolj különféle technikákat (behúzás, gépről levett vakuval fényképezés, stb.) és kompozíciós szabályokat.

Ezen felül fotózhatsz csendéletet, vagy füstöt, fényeket – ami csak eszedben jut.

Barkácsolj

Itt az ideje új kalandok után nézni. Készíts fényképezőgépet cipős vagy unicumos dobozból, készítsd el a saját hívódat, csinálj makró objektívet a telefonodra. Egy sor egyéb tippet is találsz itt a blogon és úgy tervezem, hogy a közeljövőben az ANTIFOTÓSKÖNYV készítése közben közzéteszek még jópárat. Úgyhogy nézzetek vissza gyakran!

Rakj rendet

Itt a legjobb alkalom, hogy rendet rakj a fényképeid között. Lásd el metaadatokkal a fotóidat, hogy később is megtaláld őket, nézegesd át és próbálj ki új képkidolgozási technikákat.

Default image
Baráth Gábor

Fotós informatikai szakíró és fordító.

Szerzője többek között az Adobe Photoshop Lightroom, a GIMP könyv és a Furmányos fotós könyv, c. könyveknek, fordítója a következő Scott Kelby műveknek: Photoshop digitális fotósoknak - Új verzió,
Világítsd be! Fotózd le! Retusáld!,
A digitális fotós könyv 5.,
A digitális fotós könyv - Best of
és a
Vakuskönyv fotósoknak.

Articles: 1351